mėgiami mėsos prieskoniai (naudoti Santa Maria "mėsos prieskoniai su žolėlmis ir česnaku" ir "Viduržemio jūros prieskonių mišinys")
majonezas: 2 šaukštų
sviestas: gabaliuko
Salotoms:
Icebergo salotos
ilgavasiai agurkai: 0,5
pomidorai: 2
ananasas: 2 riekių (tinka ir konservuoti)
Užpilui:
aliejus: 6 šaukštų
citrinos sultys: 4 šaukštų
grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
medus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sumaišykite druską, pipirus bei po 2 šaukštus abiejų prieskonių. Gautu mišiniu ištrinkite blauzdeles, dėkite majonezą bei dar kartą viską gerai išmaišykite.
2. Tuomet nuskustose bulvėse padarykite įpjovas, pabarstykite jas druska.
Reklama
3. Tada atsikirpkite kepimo rankovės (ji tiesiog būtina!) bei per vidurį sudėkite vištienos blauzdeles, o iš šonų sukraukite bulves.
4. Po to sviestą supjaustykite riekelėmis arba gabalėliais bei uždėkite ant bulvių.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
6. Salotoms visus nurodytus susmulkinkite, užpilo ingredientus sumaišykite (būtinai paragaujame ar visko pagal skonį pakanka, jei ko trūksta - pridedame), pilakite ant daržovių bei išmaišykite. Skanaus!