Vištienos filė šašlykas su citrina, orkaitėje arba ant žarijų

2018-04-08 Autorius Gamink su Audrone

Vištienos filė šašlykas su citrina, orkaitėje arba ant žarijų
Planavau, kad praėjusį savaitgali savo sodyboje kepsiu vištienos šašlyką, bet gaila planai pasikeitė, tad vištienos šašlyką marinuotą su citrinomis teko kepti orkaitėje. Gavosi labai skaniai, bet keptus gamtoje juos valgyti gal net skaniau. Tad Jūs galite drąsiai pasirinkti kur juos kepti - orkaitėje ar ant gerai įkaitintų žarijų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 kilogramo
    • mėgstami prieskoniai (malti paprikos milteliai, vištienos prieskoniai ar pan.)
    • česnakas: kelių skiltelių (susmulkintų)
    • svogūnai: 1
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos sultys: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną supjaustome gabalėliais bei sudedame visus prieskonius.
  2. 2. Tokiame marinate ją palaikome šaldytuve maždaug 4 valandas.
  3. Reklama
  4. 3. Po to suveriame ant iešmelių bei kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį (po 20 minučių kepimo iešmelius apsukame). Arba kepami vis pavartydami ant gerai įkaitintų žarijų savo šašlykinėje.
  5. 4. Patiekiame su virtais ryžiais arba apkeptomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykai.
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)
Vištiena jūros dumblių lapuose
(1)