1. Pagrindas: Šaltą sviestą supjaustome gabalėliais, sudedae į miltus, sumaišytus su druska bei triname tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Tada supilame vandenį arba įleidžiame trynį ir tešlą suminkome. Įdedame maždaug 30 minučių į šaldytuvą. Per tą laiką ruošiame įdarą.
2. Įdaras: Ištirpintame svieste pakepiname svogūnus bei česnakus, kol suminkštėja. Sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas bei keletą minučių dar patroškinkite. Suberkite kubeliais supjaustytą vištieną, pomidorų pastą ir prieskonius bei pakepkite, kol pradės skrusti. Kiaušinį išplakite su grietinėle, druska, pipirais ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
Reklama
3. Po to tešla išklokite 23 centimetrų skersmens kepimo indą bei dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių. Paskui ant apkepto pagrindo sudėkite vištieną įdarą bei supilkite paruoštą plakinį. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 190 laipsnių bei kepame maždaug 30-35 minutes. Patiekiame ir skanaujame!