Vištienos suktinukas su pelėsiniu Brie sūriu ir špinatų padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos suktinukas su pelėsiniu Brie sūriu ir špinatų padažu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės
    • indiški kmynai
    • karis
    • česnakinė druska
    • raudonieji pipirai (tinka ir kvapnieji)
    • Brie sūris
    • medus (arba auksaspalvis sirupas)
    Padažui
    • morkos: 2
    • šaldyti špinatai: 0,5 pakelio
    • svogūnai: 1 didelės galvutės
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: gabaliuko (arba aliejus)
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę plonai išmušame. Indišką kmyną, karį, česnakinę druską bei pipirus sumaišome ir gerai įtriname krūtinėlę (prieskonių kiekis pagal kiekvieno skonį). Tada krūtinėlės vieną pusę ištepame medumi bei dedame brie sūrio (jo negailime). Krūtinėlę susukame bei įvyniojame į foliją. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame maždaug pusvalandį, svarbiausia neperkepame, kad vištienos krūtinėlė neišsausėtų.
  2. 2. Tuomet morkas sutarkuojame per "burokinę" tarką, svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais, o česnaką smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvę, sudedame šaldytus špinatus, leidžiame jiems atitirpti, po to pilame truputį aliejaus ir sudedame morkas, joms pasitroškinus sudedame svogūnus. Leidžiame viskam gerai pakepti. Paskui dedame gabalėlį sviesto bei česnaką. Viską pagardiname druska bei pipirais ir pačiame gale pilame grietinėlę, leidžiame padažui užvirti.
  3. Reklama
  4. 3. Patiekiame padažą užpylusios ant iškeptos vištienos krūtinėlės. Skanaujame!
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)
Traški saldžiarūgštė vištiena
(87)