kiaulienos nugarinė: 1,2-1,5 kilogramo (be kaulo bei su minimaliu kiekiu lašinių)
druska: 2 šaukštų
cukrus: 1 šaukšto
malti juodieji pipirai: 1 šaukšto
sutarkuotas česnakas: 2 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių visus prieskonius sumaišome bei gautu mišiniu įtriname mėsą. Laikome šaldytuve 5-6 dienas, kartą į dieną apversdamos.
2. Paskui mėsą išimame, gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais, įvyniojame į marlę bei pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje. Džioviname 7-9 dienas. Taip pat džiovinti mėsą galite ir šaldytuve: įvyniojame mėsą į lininę servetėlę bei tiesiog padedame šaldytuve. Laikas nuo laiko keičiame servetėles. Mėgaujamės!
3. Pastebėjimas: Dar galima šaldytuve laikyti maždaug 2 paras, paskui nusausinti bei pakabinti arba virš viryklės (arba prie radiatoriaus - žiemos metu).
4. Pastebėjimas: Rezultatas tikrai vertas viso laukimo, o su pirktiniais "reikalais" net nėra ką lyginti. Tiek sveikiau, tiek skaniau. :)