tarkuotas parmezano sūris: didelės saujos (nėra būtina)
Padažui:
vanduo: 2 stiklinių
miltai: 1 valgomojo šaukšto
kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 0,25 stiklinės
sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
raudonieji svogūnai: 1
česnakas: 2 skiltelių
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
aitriosios paprikos: 0,5
Recepto paruošimas
1. Maltinukai: Pirmiausia žuvies filė sumalkite, berkite prieskonių, druskos, pipirų, sūrio, susmulkinto česnako ir įmušame kiaušinius. Tada svogūną smulkiai sukapokite, pakepinkite bei dėkite į žuvies masę. Viską labai gerai išminkykite bei formuokite maltinukus. (Aš pati stengiausi visus maltinukus padaryti vienodus, todėl pasinaudojau svarstyklėmis. Vienas svėrė maždaug 48 gramus.) Suformuotus maltinukus apvoliokite miltuose bei kepkite iš abiejų pusių.
2. Padažas: Į puodą pilkite vandens, berikite cukraus, druskos, pipirų, miltų bei kukurūzų miltų. Tuomet maišykite tol, kol nebelieka miltų gumulėlių. Padažui užvirus suberkite smulkiai sukapotą svogūną, česnaką bei viską gerai išmaišykite. Pavirkite dar maždaug 2–3 minutes.
3. Labai gardu valgyti su morkų salotomis. Skanaukite!