lydekos, be galvų ir vidurių, išvalytos ir nuskustos (tinka ir kita mėgstama žuvis)
druskos
juodieji pipirai
citrinos
rozmarino šakelės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išvalytas lydekas apibarstykite druska bei juodaisiais pipirais, palikite maždaug 2 valandas pasimarinuoti.
2. Prieš kepdamos į lydekų vidų sudėkite supjaustytas citrinas bei rozmarino šakelių.
Reklama
3. Tuomet sudėliokite ant grotelių bei kepkite virš karštų žarijų maždaug 15-20 minučių (taip pat galite kepti ir orkaitėje). Skanaus!
4. Pastebėjimas: Gavosi nerealiai gardūs pietūs. Itin paprastai paruošus lydekas tėtis jas iškepė virš karštų žarijų. Skonis tiesiog tobulas! Itin paprastas, bet tuo pačiu itin gardus patiekalas.
5. Rekomendacija: Daugiau lydekos receptų rasite: Lydekos receptai.