Aluje virtos dešrelės su saldžiarūgščiais raudonaisiais kopūstais

2020-09-27 Autorius WorldRecipes.lt

Aluje virtos dešrelės su saldžiarūgščiais raudonaisiais kopūstais
Šiandienai receptas – vokiškas. Gerbiami vokiečiai, labai nesijuokit iš manęs!

Taigi, aluje virtos dešrelės su raudonaisiais kopūstais ir bulvių koše. Geriausia tas dešreles būtų kepti ant grilio, bet jeigu nėra, tiks ir sunki keptuvė.

Košę, manau, patys mokate pasidaryti, tad prie to ir neapsistosiu.

Ingredientai

    • bratwurst: 0,5 kilogramo arba 4 vienetų (vokiškos kiaulienos ir veršienos dešrelės)
    • svogūnai: 0,5 vieneto (didelio)
    • kalendros sėklos, kmynų sėklos, garstyčių sėklos – kiek kas mėgsta, bet šiaip apie trečdalį arbatinio šaukštelio kiekvieno
    • geras tamsus alus: 2 butelių (po 0.35 litro)
    • imbieras: nedidelio gabaliuko, nuskusto (maždaug 1 centimetro ilgio)
    • česnakas: skiltelės
    Saldžiarūgščiams raudoniesiems kopūstams:
    • raudonasis kopūstas: 0,5 galvos
    • alyvų aliejus: šlakelio
    • raudonojo vyno actas: 1 stiklinės
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • česnakas: skiltelės, supjaustytos plonais griežinėliais
    • garstyčios ir kmynų sėklos: po 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska, pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant puodo dugno. Ant viršaus suberkite prieskonius ir supjaustytą imbierą.
  2. pjaustytas svogūnas ir imbieras
  3. 2. Ant viršaus kraukite dešreles ir užpilkite alumi. Tuomet užvirkite, ir sumažinkite ugnį, kad lėtai burbuliuotų. Virkite 10 minučių, tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti dar 10 minučių.
  4. aluje verdamos dešrelės
    Reklama
  5. 3. Pastebėjimas. Nuomonės daug kur išsiskiria, ar reikia prieš verdant žalias dešreles subadyti, ar nereikia. Jeigu subadysite – geriau įsigers alus verdant, tačiau kepant išbėgs sultys, ir dešrelės bus sausesnės. Jeigu ne – gali sutrūkinėti kepant ir taip, dešrelės bus sultingesnės, bet mažiau įsigers alaus. Čia jau spręskite pagal save.
  6. 4. Tuomet užkaiskite keptuvę, arba dar geriau – grilį, ir apkepinkite virtas dešreles truputėlyje aliejaus, kad odelė pasidarytų rusva ir traški.
  7. 5. Saldžiarūgščiai raudonieji kopūstai: Kopūstus supjaustykite plonai, kaip rauginimui.
  8. pjaustytas raudonasis kopūstas
  9. 6. Keptuvėje sumaišykite aliejų, actą, vandenį bei cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  10. 7. Tuomet ant viršaus dėkite sėklas, česnaką ir kopūstus, ir kepkite atidengtą apie 20-30 minučių, kol skystis išgaruos, o kopūstai suminkštės ir kiek apkeps.
  11. 8. Nesibaidykite acto kiekio – išgaravus jo liks tik truputį rūgštumos, atsvertos cukraus saldumo. Pabaigus padruskinkite bei papipirinkite, pagal skonį.
  12. kepami kopūstai
  13. 9. Štai ir viskas. Valgykite su garstyčiomis arba be jų, galite užsigerti alumi.
  14. patiektos aluje virtos dešrelės
  15. 10. Rekomendacija: Daugiau dešrelių receptų rasite: Dešrelių receptai.
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
Triušiena troškinta daržovių pataluose
(2)