Angliški sviestiniai pyragėliai "Scones"

2024-01-02 Autorius WorldRecipes.lt

Angliški sviestiniai pyragėliai "Scones"
Gal daugelis šiuos angliškus sviestinius pyragėlius "Scones" jau yra mėginę pagaminti. Jei dar to nedarėte, tai patikėkite manimi - tikrai verta. Jie labai skanūs ir ką tik iškepti, kol karšti, ir jau pilnai atvėsę. Man asmeniškai kiek primena mūsų lietuviškus grietiniečius, kuriuos vaikystėje aš labai mėgau, o dar ir dabar kartais pasigaminu. Šį kartą aš su Jumis pasidalinsiu savo geriausia scones versija, iš visų iki šiol mėgintų. Imkite mano labai pamiltą receptą! 

Ingredientai

    • miltų: 2 puodelių
    • cukraus: 4 arbatinių šaukštelių
    • sviesto: 10 valgomųjų šaukštų (~200 gramų)
    • džiovintų abrikosų: 0,5 puodelio
    • imbierų cukatų: 1 saujelės
    • grietinėlės: 0,5 puodelio
    • kiaušinių: 2
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo miltelių: 1 valgomojo šaukšto (+1 arbatinio šaukštelio papildomai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite miltus. cukrų, druską ir kepimo miltelius.
  2. 2. Tada sudėkite šaltą sviestą ir trupinkite rankomis, kol gausite trupinius.
  3. 3. Suberkite susmulkintus džiovintus vaisius.
  4. 4. Tuomet atskirai išplakite kiaušinius ir grietinėlę.
  5. 5. Supilkite į tešlą, išmaišykite mediniu šaukštu, po to užminkykite rankomis tešlą.
  6. 6. Išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite tešlą į kvadratą (turėtų būti storas "padas", kokių 3 centimetrų storio).
  7. 7. Supjaustykite gautą kvadratą įstrižai, kad gautumėte 4 trikampius. Juos pjaustykite pusiau, į dar mažesnius trikampėlius (išvis gausite 8 pyragėlius).
  8. 8. Patepkite dar trupučiu grietinėlės ir pabarstykite žiupsneliu cukraus.
  9. 9. Dėkite maždaug 10 minučių į šaldytuvą.
  10. 10. Per tą laiką, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  11. 11. Kepkite skonsus maždaug 15 minučių, kol gražiai paruduoja.
  12. 12. Britai rekomenduoja skanauti dar karštus su sviestu ir džemu (o man skaniausi visiškai be nieko). Pasilepinkite!