Avinžirnių maltinukai - kotletai su sūriu

2024-05-11 Autorius WorldRecipes.lt

Avinžirnių maltinukai - kotletai su sūriu
Nors avinžirniai Lietuvoje vis labiau populiarėja ir yra valgomi daug dažniau, bet mūsų šeimoje kol kas "prigyja" ganėtinai sunkiai. Ir net negaliu pasakyti kodėl, nes tikrai juos mėgstame. Gal tiesiog dar nežinome su jais tiek daug gerų receptų, tad tenka vis dažniau eksperimentuoti. Ir šį kartą sugalvojau pagaminti tokius maltinukus - kotletus su sūriu. Ir galiu pasakyti, kad gavosi tikrai skaniai. Jeigu ieškote naujų minčių kaip sunaudoti avinžirnius, tai šis receptas Jums patiks.

Beje, šiomis patikusiomis idėjomis iš avinžirnių jau dalinausi anksčiau:
- traškūs apvirti ir iškepti avinžirniai;
- avinžirnių sriuba su mėsa;
- avinžirnių troškinys su daržovėmis;
- indiškas vištienos troškinys su avinžirniais;

Drąsiai pamėginkite ir šiuos receptus! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avinžirniai: 400 gramų
    • svogūnai: 1 nedidelio (tinka ir raudonieji)
    • karis: 2 šaukštelių
    • krapai: ryšulėlio
    • tarkuotas sūris: 50 gramų
    • miltai: 100 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių avinžirnius iš vakaro pamirkykite vandenyje.
  2. 2. Po to juos išvirkite bei sutrinkite kartu su vandeniu, kuriame virė.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberkite susmulkintą svogūną, krapus, sūrį, miltus ir karį, pagal skonį pasūdykite bei dėkite žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišykite.
  5. 4. Masė turėtų būti tokia, kad suformuoti maltinukai nebyrėtų. Jeigu prastai limpa, tada įpilkite šiek tiek vandens bei įberkite miltų.
  6. 5. Paskui sudrėkinkite delnus bei formuokite maltinukus.
  7. 6. Kepkite įkaitusiame aliejuje, kol dailiai apskrus.
  8. 7. Iškeptus maltinukus dėkite ant vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.
  9. 8. Patiekite su mėgstamu padažu bei daržovėmis. Skanaukite!
Kepti japoniški baklažanai
(2)
Perlinių kruopų rizotas su moliūgu ir sūriu
(2)
Cukinijų kroketai su sūriu
(2)