Bulvinės tešlos pica su feta ir pomidorais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvinės tešlos pica su feta ir pomidorais

Ingredientai

    Paplotis:
    • bulvės: 300 g (miltingos)
    • pienas: 150-250 ml
    • mielės: 20 g
    • kvietiniai miltai: 350-450 ml
    • druska: ½ šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 4 šaukštai
    Viršus:
    • konservuoti pomidorai: apie 400 g trintų (arba švieži pomidorai: apie 600 g)
    • Česnakai: 2-3 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • raudonėliai: 2 šaukšteliai
    • druska: ½ šaukštelio
    • pipirai: 0,25 šaukštelio
    • feta: 200 g
    • bazilikų aliejus: žiupsnelis (kepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Neskustas bulves nuplaukite ir išvirkite. Dar šiltas nulupkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu. Įpilkite 100 ml apyšilčio pieno, įberkite 100 ml miltų ir sumaišykite. Tešloje įspauskite duobutę. Mieles sumaišykite su keliais šaukštais šilto pieno ir supilkite į duobutę. Įberkite dar miltų, išminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių šiltoje vietoje, kad iškiltų. Tada suberkite likusius miltus, druską, įpilkite aliejaus ir tiek pieno, kad tešla būtų vientisa ir ne per skysta. Palikite dar 30 minučių pakilti.
  2. 2. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus (šviežius panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite). Pakaitinkite 5-10 minučių, kol masė sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C temperatūros.
  3. Reklama
  4. 3. Rankomis suformuokite (arba ant miltuoto stalo iškočiokite) 2 apvalius picų papločius, sudėkite į miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepkite daržovių mišiniu, apdėliokite sūrio griežinėliais. Kepkite 30 minučių (arba kol paločių kraštai gražiai pagels). Apibarstykite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite.
  5. 4. Pastebėjimas: Picos pagrindą galima pagaminti ir iš bulvių. Kiek reikia miltų ir pieno, priklauso nuo bulvių rūšies. Miltus berkite po truputį – stebėkite, kad tešla būtų vientisa ir neliptų prie rankų.
Pica iš tortilijos, kepta orkaitėje
(3)
Lengvai pagaminama pica nedraugaujantiems su tešla
(2)
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
(1)
Storapadė pica su tunu ir mocarela
(1)
Pica kepta kepsninėje
(2)
Baklažanų pica
(1)