1. Iš pradžių nuskuskite bei sūdytame vandenyje išvirkite bulves. Jas sugrūskite. Palikite atvėsti.
2. Tuomet miltais pabarstykite stalą, iškrėskite atvėsusią bulvių masę, įmuškite į ją kiaušinį, sudėkite sviestą, berkite druską bei minkykite tešlą vis dėdamos miltų, kol ji pasidarys kočiojama. Kai tešla jau bus vientisa, ją iškočiokite. Išspauskite apskritus rutuliukus puodelio arba formelės pagalba.
Reklama
3. Tada keptuvėje pakepkite susmulkintą kubeliais svogūną ir kumpį supjaustytą mažais kubeliais (arba sutarkuotą, kaip jau labiau patinka). Pagardinkite druska bei pipirais.
4. Po to ant išspaustų apskritimų dėkite šaukštelį pasiruošto įdaro, kraštus gerai užspauskite bei dėkite į keptuvę (arba puodą su aliejumi). Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda. Patiekite su grietine arba kitu mėgstamu padažu. Skanaukite!
5. Rekomendacija: Daugiau receptų iš bulvių rasite: Bulvių patiekalai.