Bulvių apkepas su rūkyta lašiša

2018-03-25 Autorius Duok druskos

Bulvių apkepas su rūkyta lašiša

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 700 gramų
    • pienas: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 4
    • porai: 2 (pjaustyti griežinėliais)
    • rūkyta lašišos filė: 150 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • sviestas: 3 šaukštų
    • krapai: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuskutame, supjaustome griežinėliais bei išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame ir padedame į šalį.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpiname du šaukštus sviesto bei kepame porus, kol suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinius bei sumaišome su pienu ir grietine. Pagardiname druska bei pipirais. Sviestu patepame nedidukę kepimo formą, maždaug 23 centimetrų skersmens. Formos dugną išklojame maždaug terčdaliu virtų bulvių, paberiame puse keptų porų bei puse lašišos, paberiame žiupsnelį krapų, vėl dedame bulvių, porų, lašišos, krapų bei vėl ant viršaus bulvių.
  5. 4. Po to apliejame kiaušinių bei grietinės mišiniu ir kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
  6. 5. Ištraukusios iš orkaitės patepame dar šaukštu sviesto. Palaukiame maždaug 10 minučiu bei skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai.
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša

Nataly

Kai nerealaus skonio apkepas!!! Namiškiu komentaras: gal tu dažniau iš žuvies gamink. Kadangi jie nelabai mėgsta žuvies patiekalų, po šio recepto, jų nuomonė pasikeitė:))))
Atsakyti
Šiuškės
(19)
Skani bulvių košė be pieno
(6)