džiovintų grybų (juos galite pakeisti pievagrybiais, virta arba apkepta mėsa, daržovėmis)
svogūnų: 1
vištienos odelės
druskos
pipirų
Recepto paruošimas
1. Po to kepame 190-200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol apskrus. Rekomenduojame patiekti su grietine. Skanaus!
2. Tuomet paimame nedidelį gabalėlį bulvių tešlos, padarome blynelį, dedame įdaro bei susukame vyniotinį. Išklojame vištienos odelę, išorine puse į apačią. Dedame vyniotinuką bei apsukame jį odele, dedame į skardą, siūle į apačią.
Reklama
3. Odeles iš anksto reikėtų pamarinuoti. Dedame druskos, pipirų, smulkiai sukapoto česnako, jei patinka aštriau, galite truputį pabarstyti čili bei garstyčių miltelių.
4. Įdarui aš panaudojau džiovintus grybus. Juos pamirkiau, išviriau bei sumaliau mėsmalės pagalba. Atskirai ant sviesto apkepiau smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišiau apkeptą svogūną su grybais, įdėjau druskos bei pipirų.
5. Pirmiausia bulves išverdame, palaukiame, kol atvės, sumalame mėsmale. Dedame kiaušinį bei krakmolo. Gerai išminkome. Tešla turi būti ne per kieta, truputį lipti prie rankų. Aš pati naudojau tokias proporcijas: 6 didelės bulvės - 1 kiaušinis - 2 su kaupu šaukštai krakmolo.