Česnakinis troškinys su jautiena, bulvėmis ir daržovėmis

2023-10-10 Autorius WorldRecipes.lt

Česnakinis troškinys su jautiena, bulvėmis ir daržovėmis
Pasibaigus vasarai ir vėstant orams, man vis rečiau norisu pietums gamintis kokias salotas, o taip norisi šilto naminio maisto. Troškiniai tokiu metu man tiesiog išsigelbėjimas. Ir pavalgai, ir sušyli, ir vieno pagaminto patiekalo užtenka kelioms dienoms, nes jo skonis šildant visiškai nenukenčia. Šį kartą naudojau jautieną, bet puikiai tinka ir kiauliena, bei panaudojau mamos atvežto rudeninio derliaus gėrybes - česnakus, paprikas, bulves, morkas bei pomidorus. Nušoviau du zuikius vienu šūviu - ir patiekalas labai skanus, ir gėrybių klodai apmažinti.:)

Ingredientai

    • jautienos kumpis: 1 kilogramo
    • šviežias česnakas: ~20
    • česnako žiedai: 1 saujos
    • bulvės: 500 gramų
    • morkos: 300 gramų
    • pomidorai: 300 gramų
    • saldžiosios paprikos: 100 gramų
    • jautienos sultinys: 0,8-1 litro
    • žali prieskoniai: dašis, čiobrelis, raudonėlis, petražolės, krapai, gelsvės lapeliai, melisa
    • druska
    • pipirai
    • saldžiosios paprikos milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atskiriame česnako šakniastiebius.
  2. 2. Tuomet puodo apačioje sudėkite dalį stambiai supjaustytų bulvių.
  3. Reklama
  4. 3. Ant bulvių dėkite trečdalį šakniastiebių bei žiedstiebių.
  5. 4. Ant įkaitinto aliejaus pakepinkite trečdalį mėsos, apkepinus iš abiejų pusių sudėkite žalius česnakų lapus, padruskinkite. Sudėkite mėsą į puodą.
  6. 5. Tada sudėkite likusias bulves, ant jų kitą trečdalį česnakų. Vėl taip pat pakepinkite kitą trečdalį mėsos su česnakų lapais bei supilkite į puodą.
  7. 6. Po to pakepinkite morkas bei išilgai supjaustytą papriką, sudėkite ant mėsos.
  8. 7. Dėkite likusius česnakus, vėl kepinkite mėsą bei ją sudėkite į puodą.
  9. 8. Ant mėsos sudėkite sluoksnį smulkiai supjaustytų pomidorų.
  10. 9. Viso proceso metu barstykite druską, paprikos miltelius bei smulkiai pjaustytus žaliuosius prieskonius.
  11. 10. Įpilkite jautienos sultinio, troškinkite kelias valandas ant silpnos ugnies.
  12. 11. Patiekite ir skanaukite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau troškinių su jautiena receptų rasite: Troškiniai su jautiena.
Daržovių troškinys su triušiena
(2)
Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys
(3)
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)