Libanietiškas baklažanų, pomidorų ir avinžirnių troškinys

2023-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Libanietiškas baklažanų, pomidorų ir avinžirnių troškinys
Šis troškinys toks pats fantastiškai skanus, kaip prancūziškas ratatouille, jei tik jo esate ragavę. Nes baklažanai su pomidorais skamba taip pat gerai kaip mocarela su pomidorais ar pomidorai su bazilikais. Šis derinys yra pamėgstas daugelyje šalių. O libanietiškas variantas ruošiamas su avinžirniais ir turi švelniai saldžiarūgštį skonį. Gali būti pateikiamas kaip garnyras arba vienas, šiltas arba šaltas.

Kad tikrai pavyktų: Gerai ištroškiname baklažanus, kad prisigertų pomidorų skonio.
Paruošimo sudėtingumas: 3/5.

Patiekalas pagamintas, naudojant lietuviškus pomidorus ir česnakus (*) ir rytietiškus likusius produktus. 40% lietuviškų ingredientų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baklažanai: 1
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • *česnakas: 2 skiltelių (sutarkuojame)
    • *švieži arba konservuoti pomidorai: 400 gramų
    • džiovinti avinžirniai: 0,5 stiklinės (mirkome 8 valandas)
    • *cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • granatų sirupas: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • šviežios žolelės: 1 saujos (arba 2 arbatinių šaukštelių džiovintų; petražolių, baziliko)
    Taip pat prireiks:
    • keptuvės
    • puodo
    • kepimo skardos (nebūtinai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną perpjauname perpus ir supjaustome plonais griežinėliais.
  2. 2. Tada sudedame į kepimo skardą apšlakstome 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir druska, įdedame į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 15 minučių. Jeigu neturite orkaitės, baklažaną galima apkepti ir keptuvėje.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką įkaitiname likusį aliejų keptuvėj, 30 sekundžių pakepiname česnaką, sudedame pomidorus, pakepame maždaug 1 minutę, sudedame cukrų, druską, pastatome troškintis maždaug 15 minučių.
  5. 4. Per tą laiką užpilame avinžirnius vandeniu ir pastatome virti pusvalandį.
  6. 5. Kai pomidorai pasitroškinę, sudedame baklažanus ir patroškinti dar 15 minučių.
  7. 6. Sudedame avinžirnius, patroškiname dar 15 minučių.
  8. 7. Patiekiame apibarstę žalumynais. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių troškinių receptų rasite: Avinžirnių troškiniai.
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
(2)
Troškinta aviena su bulvėmis
(2)
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)