cukinijos: 1 kilogramo (nulupta ir supjaustyta kubeliais)
apelsinai: 4 maži (nulupti ir supjaustyti kubeliais)
tarkuotos apelsino žievelės: 1
cukrus: 500 gramų
citrinos sultys: iš 1 vnt.
tarkuotos citrinos žievelės: 1
Recepto paruošimas
1. Pradžioje cukinijas bei apelsinus užpilame cukrumi ir paliekame per naktį šaltai. Į puodą sudedame cukinijas bei apelsinus su cukrumi ir supilame citrinos sultis. Užverdame.
2. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir 2–4 valandas leidžiame pastovėti. Paskui dar paverdame, kol sutirštės (maždaug valandą).
Reklama
3. Pabaigoje įmaišome apelsinų bei citrinų žieveles.
4. Pastaba: Naudojau žalią cukiniją. Cukiniją nulupau bei išėmiau sėklas, nors to recepte nebuvo prašoma.
Rasa
Atsakyti