1. Iš pradžių menkės filė padalinkite porcijomis bei suprieskoniuokite.
2. Tuomet troškintuve įkaitinkite šlakelį aliejaus bei berkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, jiems šiek tiek apkepus dėkite 2 didžiules saujas morkų, tarkuotų burokine tarka ir įpilkite truputį verdančio vandens, kad daržovės galėtų troškintis. Kai jau morkos šiek tiek suminkštėja, dėkite 2 saujas tarkuotos cukinijos bei tarkuotą obuolį. Viską troškinkite kol suminkštėja, jeigu reikia vis įpilkite vandenuko. Į daržoves berkite druskos, pipirų ir žolelių, pabaigoje pomidorų padažo ir vieną valgomąjį šaukštą grietinės. Troškinkite kol išgaruoja skystis.
Reklama
3. Tada kepimo indą išklokite folija, patepkite aliejumi, sudėkite žuvies filė. File užklokite troškintomis daržovėmis, ant kiekvieno gabaliuko dėkite po vieną arbatinį šaukštelį grietinės, paskirstykite po visą gabaliuką ir užberkite po truputį tarkuoto fermentinio sūrio. Šitaip paruoštą filė kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, priklausomai nuo žuvies storio.
4. Patiekti galima tiek su bulvėmis, tiek su ryžiais. Aš pasirinkau valgyti su daugiaryžiu su moliūgu (gal ir netikru, na bet tokiu mano bandymu). Labai tinka ir šviežios daržovės.
5. Daugiaryžis su moliūgu: Keptuvėje storesniu dugnu arba troškintuve įkaitinkite sviestą bei aliejų, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepkite kol pasidaro skaidrus. Tuomet suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, po to įpilkite 1,5 stiklinės verdančio vandens ir maišydamos troškinkite ant silpnos ugnies. Po maždaug 10 minučių berkite kubeliais supjaustytą moliūgą, vandens pagal poreikį vis įpilkite. Kai jau ryžiai su moliūgu suminkštės, dėkite grietinę, prieskonius, druskytę ir vis maišydamos pakaitinkite, dėkite sūrį. Vandeniu reguliuokite norimą daugiaryžio konsistenciją. Aš pati dariau tokią kreminę, bet nelabai skystą. Na mūsų šeimai tai labai patiko.
6. Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.