1. Pirmiausia kepimo indą (aš naudojau kepaliuko formos 24x10 dydžio indą) ištepkite sviestu bei įkaitintkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Jei datulės kietokos, iš pradžių jas užpilkite su karštu vandeniu bei išmirkykite maždaug 30 minučių. Tuomet nupilkite vandenį, nuplaukite bei supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Reklama
3. Po to sviestą, kiaušinį bei datules gerai suplakite su mikseriu. Įdėkite su šakute į košę sutrintus bananus bei dar paplakite mikseriu.
4. Tada miltus gerai sumaišykite su kepimo milteliais bei persijokite į mikseryje esančią masę. Gerai viską sumaišykite.
5. Sudėkite razinas bei džiovintas spanguoles, gerai sumaišykite bei sukrėskite tešlą į kepimo indą.
6. Paskui pyrago viršų apibarstykite migdolų drožlėmis bei dėkite pyragą kepti į orkaitę. Pyragas keps maždaug valandą. Ar jau iškepęs, tikrinkite su mediniu iešmeliu.
7. Ištraukusios pyragą iš orkaitės, leiskite jam kiek pravėsti maždaug 10 minučių. Išėmusios iš kepimo indo dėkite ant grotelių, kol pilnai atvės. Skanaukite!