1. Pirmiausiai šokoladą sulaužome ganėtinai stambiais gabaliukais bei ištirpiname kartu su sviestu vandens garų vonelėje. Kiaušinius gerai išsukame su cukrumi, jei naudojame, supilame vanilės esenciją bei įmaišome pravėsusią šokolado ir sviesto masę. Labai gerai išmaišome. Į kitą dubenį įsijojame miltus, kepimo miltelius, dedame žiupsnį druskos. Po truputį suberiame į skystą masę, labai gerai išmaišome. Indą su gauta tešla uždengiame maistine plėvele bei kelioms valandoms statome į šaldytuvą, o idealiausia būtų tešlą šaldytuve palikti per naktį.
2. Tuomet iš atvėsusios masės šaukštelio pagalba formuojame nedidelius, poros kąsnių rutuliukus. Juos apvoliojame cukruje, po to – cukraus pudroje bei dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Reklama
3. Tarp sausainių paliekame nemažus tarpus, nes kepdami jie nemažai padidės. Kepame iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kažkur 8–10 minučių. Sausainiai turėtų sutrūkinėti, o krašteliai – pradėti kietėti, tačiau viduriukas turėtų likti minkštas. Šiek tiek atvėsiname bei pagaliau skanaujame. Skonis nuostabus!