Desertas: Sluoksniuotos tešlos pyragas

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
    • 82% riebumo kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • saldintas sutirštintas kondensuotas pienas: 1 indelio (~390 gramų)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustykite maždaug 1 centimetro pločio juostelėmis išilgai bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol apskrus. Atvėsinkite. Kelioliką iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą išsukite iki purumo, supilkite kondensuotą saldintą pieną bei suberkite vanilinį cukrų ir vėl išsukite iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada šiek tiek kremo paskleiskite ant maistinės plėvelės per juostelių ilgį bei plotį (tiek kiek juostelių sudėsite), po to sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremo, ant viršaus dar vienas sluoksnis juostelių ir vėl kremas, ir vėl juostelės, užbaikite kremo sluoksniu. Juostelių/kremo kalną maistinės plėvelės pagalba susukite į ritinį: tempkite vieną plėvelės galą, ant viršaus kitą, ir būtinai tvirtai suspauskite viską į cilindro formos ritinuką (tik nepersistenkite, kad neliktų košė).
  5. 4. Paskui paruoštą pyragą palikite šaldytuve visai nakčiai, o dar idealiau dviem arba trims paroms - šitaip kremas spės geriau įsigerti į juosteles bei jas suminkštinti.
  6. 5. Po paros ar kelių parų laikymo šaldytuve pyragą išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu. Pjaustykite riekelėmis bei mėgaukitės!
  7. 6. Pastebėjimas: Iš nurodyto ingredientų kiekio man šį kartą gavosi du ritinėliai.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Desertas: Sluoksniuotos tešlos pyragas
Trupiniuotas rabarbarų pyragas
(1)
Obuolių pyragas su šokolado lašiukais
(1)
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)