Drėgnas ir purus šokoladinis pupelių keksas

2023-05-10 Autorius WorldRecipes.lt

Drėgnas ir purus šokoladinis pupelių keksas
Nors brownie (braunių) tipo pyragų su pupelėmis pilnas internetas, išgirdus apie keksą su pupelėmis vis dar ne vienas nustemba. Saldžių kepinių su pupelių įdaru aš pati esu ragavus ir užsienio šalyse, skonis man tikrai labai patiko, tad nutariau išbandyti tokį šokoladinį keksą. Nors bandžiau keletą skirtingų, bet šis receptas - tikras nugalėtojas. Jis gaunasi drėgnas, purus, stipraus šokolado skonio, be jokio aliejaus todėl galite jį vadinti ne nuodėmingu desertu, o labai skaniu užkandžiu. Pamėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • konservuotos pupelės: 1 indelio - 400 gramų (gražiau atrodo su tamsiomis)
    • kiaušiniai: 3
    • labai gerai prinokę arba pernokę bananai: 1
    • cukrus: 115 gramų (jeigu mėgstate saldesnius kepinius, galima kiekį padvigubinti)
    • kakavos: 5 valgomųjų šaukštų (be cukraus ir kuo riebesnės)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • graikiniai riešutai ir/ar šokolado gabaliukai: 1 saujos (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles nusunkite, perpjaukite, gerai nuvarvinkite ir smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės be gumulėlių.
  2. 2. Tuomet įdėkite bananą ir kartu su pupelėmis susmulkinkite iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  5. atskiriame kiaušinių baltymai nuo trynių
  6. 4. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  7. 5. Tuomet trynių masę sumaišykite su pupelių mase, sudėkite riešutus, kakavą ir dar kartą gerai išmaišykite.
  8. 6. Atskirame inde iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišykite į pupelių masę.
  9. 7. Sukrėskite kekso masę į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  10. 8. Patarimas: Neperkepame pyrago, jis neturi išsausėti, turi išlikti šiek tiek drėgnas. Galite kepti pyragą ir neatskiriant trynių nuo baltymų, bet atskyrus jis (bent man taip pasirodė) gaunasi kiek puresnis.

Irena

Kepiau tik be riešutų, tiesiog fantastiško skonio. Ačiū už pasidalintą nuostabaus šokoladinio kekso receptą, kažkas naujo mūsų šeimos valgiaraštyje!
Atsakyti
Velykinis citrinų keksas
(7)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)
Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
(10)
Margas keksas | Receptas
(25)