1. Pastebėjimas: Jeigu kepsite keksiukų formelėse, iš šios normos gausis maždaug 12 duonelių.
2. Iš pradžių šiltame vandenyje ištirpiname mieles bei paliekame maždaug 10 minučių. Į didelį dubenį sudedame varškę, cukrų, džiovintus krapus ir česnakus, druską bei kiaušinį, išmaišome. Supilame ištirpintas bei pakilusias mieles. Po truputį sudedame persijotus miltus bei užminkome minkštą tešlą.
Reklama
3. Tešla turi gautis tiršta bei lipni. Uždengiame dubenį rankšluosčiu bei paliekame šiltoje vietoje maždaug 40 minučių, kol tešla pakils dvigubai.
4. Po to pakilusią tešlą permaišome mediniu šaukštu. Kepimo formą arba formeles ištepame tirpintu sviestu, sudedame tešlą, apibarstome sezamais arba linų sėmenimis ir dar pakildiname maždaug 30 minučių.
5. Kepame maždaug 30-40 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Gaunasi tikrai purios, minkštutės bei skanutės duonelės.
6. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.