Dvispalvis varškės pyragas su avižiniais dribsniais ir juodųjų serbentų intarpu

2018-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Dvispalvis varškės pyragas su avižiniais dribsniais ir juodųjų serbentų intarpu

Ingredientai

    • pienas: ~1,5 stiklinės
    • avižiniai dribsniai: 2 stiklinių
    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: ~1,5 stiklinės (priklausomai nuo varškės)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuolių sultys: ~0,5 stiklinės (arba pienas, vanduo)
    • kakava: ~3-4 valgomųjų šaukštų
    • juodųjų serbentų uogienė: 0,5 stiklinės (arba šaldyti serbentai, kuriuos atitirpiname ir paverdame su cukrumi maždaug 15 minučių)
    • cukraus pudra (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną pakaitinkite vos vos, užpilkite avižinius dribsnius bei palikite, kad pastarieji truputį išbrinktų.
  2. 2. Tuomet varškę išsukite su kiaušiniais bei cukrumi, sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į varškės masę. Į ją sudėkite avižinius dribsnius, supilkite obuolių sultis (arba pieną ar vandenį), kiekį reguliuojame pagal norimą tirštumą, įmaišykite krakmolą. Masę padalinkite į dvi dalis bei į vieną jos dalį įmaišykite kakavą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepimo formą (aš pati naudojau 22 centimetrų skersmens tortinę nuimamais kraštais) išsitepkite su sviestu, pilkite kakavinį tešlos sluoksnį, po to supilkite juodųjų serbentų uogienę ir uždėkite baltąjį pyrago sluoksnį ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Skanaukite!
Dvispalvis varškės pyragas su avižiniais dribsniais ir juodųjų serbentų intarpu