Folijoje keptos bulvės su šonine ir česnakais

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Folijoje keptos bulvės su šonine ir česnakais

Ingredientai

    • bulvių: 12
    • česnako skiltelių: 12
    • šoninės juostelių: 12
    • aliejaus: 100 mililitrų
    • druskos: pagal skonį
    • juodųjų maltų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnako galvutes išdaliname skiltelėmis, nulupame tik viršutinį odelės sluoksnį. Iki galo nulupame tik tris česnako skilteles.
  2. 2. Tuomet nuluptas česnako skilteles sutarkuojame su smulkia tarka – tarkuojame tiesiai į dubenėlį su augaliniu aliejumi, aliejų dar paskaniname druska, labai gerai išmaišome.
  3. 3. Tada bulves labai gerai nuplauname, geriausia su šiurkščiu šepetėliu – jų lupti nereikės. Bulves supjaustome maždaug centimetro storio riekelėmis.
  4. 4. Supjaustytas bulves sudedame į dubenį bei užpilame česnakiniu aliejumi – gerai išmaišome, kad bulvės apsiveltų aliejumi.
  5. 5. Po to atsiplėšiame šešis dvigubus maždaug 30 centimetrų ilgio bei 40 centimetro pločio kepimo folijos gabalėlius.
  6. 6. Tuomet į kiekvieno kepimo folijos gabalėlio centrą įdedame bulvių, kelias skilteles česnako. Pagardiname druska bei pipirais. Šoninės juosteles pasmulkiname – kiekvienai bulvių porcijai turėtų tekti po dvi šoninės juosteles (kiekvieną padalinti į tris dalis).
  7. 7. Galiausiai gražiai folija apgobiame bulves, truputį pakepame orkaitėje ar ant grotelių. Tuomet į kiekvieną folijos krepšelį įpilame po pusę stiklinės vandens bei užlankstome folijos kraštus. Orkaitėje ant grotelių kepame maždaug 30 minučių. Skanaus!
Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)