Gong Bao vištiena

2017-11-15 Autorius WorldRecipes.lt

Gong Bao vištiena

Ingredientai

    • vištienos filė: 300 gramų
    • žemės riešutai be luobelių: 100 gramų
    • juodieji pipirai
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sojų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • actas: 2 arbatinių šaukštelių
    • ryžių vynas: 1 arbatinio šaukštelio
    • imbieras: gabaliuko
    • kiaušinio baltymai: 1
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • džiovintos raudonosios aitriosios paprikos: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite mažais gabaliukais bei sudėkite į indą. Tada užpilkite 1 arbatinį šaukštelį sojos padažo, gerai išplaktą kiaušinio baltymą, berkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, sutarkuotą imbierą ir 1 arbatinį šaukštelį ryžių vyno. Išmaišykite bei palikite, kad pastovėtų maždaug 10 minučių.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, sumeskite riešutus bei pakepkite maždaug kelias minutes maišydamos. Po to išimkite iš keptuvės. Į keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, sudėkite supjaustytas džiovintas paprikas, susmulkintas dvi česnako skilteles bei truputį juodųjų pipirų. Pakaitinkite, kol pasklis aromatas. Sudėkite vištieną bei kepkite ant didelės kaitros maišydamos maždaug 3 minutes. Pilkite 1 arbatinį šaukštelį sojų padažo, berkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, įlašinkite acto bei sudėkite atgal į keptuvę žemės riešutus. Kepkite dar apie 2 minutes. Skanaukite!
  3. 3. Pastebėjimas: Aš dar į padažą įpyliau kelis šaukštus sultinio, bet to visai nereikia.
Vištienos krūtinėlės suktinukai su rikotos varške ir špinatais
(4)
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)