Graikiški vištienos ir daržovių vėrinukai

2024-01-23 Autorius WorldRecipes.lt

Graikiški vištienos ir daržovių vėrinukai
Skani vištiena paruošta graikišku stiliumi - pamarinuota citrinos sultyse pagal šį Souvlaki receptą. Tik aš šį kartą sugalvojau kiek paįvairinti ir sumauti mėsą kartu su daržovėmis. Tikrai labai skaniai su vyru pavakarieniavome, tad noriu Jums pasiūlyti išmėginti šį receptą.

Beje, kaip minėjau, pastaruoju metu stengiuosi atrasti naujų vištienos patiekalų, o šiais labai gerai pavykusiais receptais jau dalinausi anksčiau:
- vištienos blauzdelės troškintos su morkomis;
- baklažanų suktinukai su vištiena;
- orkaitėje kepta vištiena raugintų kopūstų patale;

Ingredientai

    • vištienos filė: 700 gramų
    • česnako: 5 skiltelių
    • citrinų: 1
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • raudonėlio ir čiobrelių: po 1 arbatinį šaukštelį
    Garnyrui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite marinatą iš aliejaus, citrinos sulčių, išspausto česnako ir žolelių.
  2. 2. Pasiruoštame marinate marinuokite vištienos gabaliukus bent jau 4 valandas (galite ir per visą naktį).
  3. Reklama
  4. 3. Nuo citrinos sulčių mėsa tampa itin balta. Iškeptoje mėsoje truputį jaučiasi marinato rūgštelė (bet jie tikrai nebūna per rūgštūs), tad aš garnyrui pasirinkau keptas daržoves ir bulves.
  5. 4. Išmarinuotus vištienos gabaliukus maukite ant iešmelių ir kepkite orkaitėje arba keptuvėje (dar geriau - grilio keptuvėje, jei turite). Paeiliui aš dar primoviau daržovių gabaliukų, kuriuos apšlaksčiau tuo pačiu marinatu nuo vištienos. Kepiau 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, ant kepimo skardos pašlakstytos aliejumi, kartu su bulvių lazdelėmis (maždaug 45 minutes).
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)