Man asmeniškai labai patinkantis būdas greitai užmarinuoti svogūnus. Labiausiai jie tinka prie šašlykų, bet žinoma galite patiekti ir prie silkės ar panašiai. :)
Ingredientai
svogūnai: 2
7% actas: 40 mililitrų
verdantis vanduo: 100 mililitrų
druska: 1 arbatinio šaukštelio
cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
lauro lapeliai: kelių
juodieji pipirai: kelių
pasirinktinai: krapai, čili pipirai, garstyčių sėklos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių verdantį vandenį užpilame ant druskos ir cukraus bei išmaišome.
2. Tuomet svogūnus supjaustome žiedais arba pusžiedžiais.
Reklama
3. Sudedame į stiklainį bei padaužome kočėlo galu, kol išsikirs kiek skysčio.
4. Užpilame vandenį, actą bei suberiame prieskonius.
5. Stiklainį papurtome, kad viskas pasiskirstytų bei paliekame pastovėti.
6. Galite mėgautis jau po 30 minučių arba pasiruošus iš anksto laikyti šaldytuve maždaug 24 valandas. Skanaus!
Simone
Suojiausciau svogunus druska,cukru uzdejau ,acto supiliau karšto vandens idejau viena lauro lapelį ir krapų arb.šaukštelį uzdengiau, papurciau truputį,is palaukiau šaldytuve, nereikia jokių daužymo, po 30min.šaldytuve skanaus
Atsakyti
O aš tik išspaudžiu citriną ir cukraus pagal skonį ant supjaustytų svogūnų, pakratau uždengus, krapų užbarstau ir už 20 minučių jau galima valgyti, prie šašlykų skanumėlis!
Atsakyti
Simone
Atsakyti
Edita
Atsakyti
Judita
Atsakyti
Aš
Aš
Atsakyti
Valdas Valdas
Atsakyti
Bubu
Igle
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Rùta
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Indre
Atsakyti
Kęstas