Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės Palmės

2024-08-13 Autorius druska.sielai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės Palmės
Tikriausiai sutiksime ne daug žmonių, kurie nežinotų deserto "Palmės". Klasikinis, nostalgiškas skonis, kuris dažną lydėdavo vaikystėje.
Bandelės "Palmės", kurios savo išvaizda primena palmės lapus, ypač populiarios dėl savo traškios tekstūros ir subtilaus saldumo. Dažnai „Palmės“ yra apibarstomos cukrumi, kuris karamelizuojasi kepant, suteikdamas papildomą skonio ir tekstūros kontrastą. Šios bandelės puikiai tinka prie kavos ar arbatos ir yra mėgstamos tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Gaminant bandeles iš sluoksniuotos tešlos - gamybos laikas labai sutrumpėja ir bandelėmis galima mėgautis netgi vėlyvųjų pusryčių metu. Šaldyta tešla tokiais momentais labai pasitarnauja, verta visuomet jos turėti šaldiklyje, kad desertais galima būtų pasimėgauti kada tik panorėjus.
 
Redakcijos patarimas: prieš formuojant bandeles tešlą galima pabarstyti cinamoniniu cukrumi ar aguonomis, gausis kitokio skonio bandelės. Joms iškepus - labai gardu jas apibarstyti cukraus pudra ar netgi aplieti tirpintu šokoladu.

Ingredientai

    • Sluoksniuota tešla: 500 g. (pakuotė)
    • Sviestas: 80 g. (kambario temperatūros)
    • Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)
    • Cukraus pudra: 1 v. š. (apibarstyti)
    • Mėgstamos uogos (papuošimui, nebūtina)
    • Kvietiniai miltai (kočiojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildyti kambario temperatūroje.
  2. 2. Tešlą supjaustyti į 6 - 8 dalis ir iš kiekvieno gabaliuko suformuoti rutulį. Šiek tiek pakočioti, kad gautųsi ploni lakštai.
  3. 3. Kiekvieną tešlos gabaliuką apdėlioti nedideliais minkšto sviesto gabalėliais ir susukti nedidelį ritinėlį.
  4. 4. Apversti kraštu į apačią ir perlenkti per pusę (nesuspausti). Ritinėlio galus išilgai įpjauti (ne iki galo) ir sluoksnius šiek tiek paskleisti, kad būtų panašu į palmės lapus.
  5. 5. Dubenėlyje paplakti kiaušinį ir juo aptepti suformuotas bandeles.
  6. 6. Bandeles perkelti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir dėti kepti į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 12-15min. Stebėti kepimo metu, bandelės iškepusios tada, kai jau tampa gražios, auksinės spalvos.
  7. 7. Iškepusias bandeles apiberti cukraus pudra. Papildomai galima pagardinti mėgstamomis uogomis.
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės Palmės