Grietinėlės desertas "Panna cotta"

2019-05-22 Autorius Visko po trupinėlį

Grietinėlės desertas "Panna cotta"

Ingredientai

    • šaltas vanduo: 100 mililitrų
    • "Oetker" želatina: 15 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 420 mililitrų
    • pienas: 400 mililitrų
    • cukrus: 70-120 gramų
    • vanilės esencija (arba 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus)
    Užpilui:
    • trintos spanguolės su cukrumi

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vandenyje išbrinkiname želatiną.
  2. 2. Tuomet puode storu dugnu ant vidutinio kaitrumo ugnies pakaitiname grietinėlę su pienu, cukrumi ir vanile, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies, šluotele plakdamos įmaišome ištirpintą želatiną, paplakame kol visiškai ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Tada išpilstome į formeles bei leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Po to dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Idealiausiai per visą naktį
  5. 4. Patiekdamos, išimame desertą į lėkšteles bei užpilame norimu / mėgiamu uogų padažu. Lepinamės!
  6. 5. Pastebėjimas: Aš buvau įsitikinusi, kad tai itin sudėtingai paruošiamas desertas vien dėl jo įmantarus pavadinimo, o kai gerai įsiskaičiau bei pasiryžusi išmėginau, galiu tik pasakyti, kad tai pats lengviausias mano kada gamintas grietinėlės desertas :))
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Grietinėlės desertas "Panna cotta"
Grietinėlės desertas "Panna cotta"
Tobuli biskvito lakštai
(1)