Grybai, troškinti grietinėje ar piene

2020-09-09 Autorius WorldRecipes.lt

Grybai, troškinti grietinėje ar piene
Šio grybų troškinimo metodo aš išmokau iš savo močiutės. Tai man labai skanus, kaimiškas maistas. Esu tikra, kad patiks visiems grybų mėgėjams.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • švieži grybai: ~500 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • svogūnai: 2 (pjaustyti)
    • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų (arba vienos stiklinės pieno)
    • druska
    • pipirai
    Patiekimui (pasirinktinai):
    • virtos bulvės su lupena
    • virtos bulvės be lupenos
    • juoda duona

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia švariai nuvalome grybus.
  2. 2. Tada grybus supjaustome ir pakepame juos keptuvėje jų pačių sultyse. Kepame tol, kol išgaruoja visas skystis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudedame sviestą bei svogūnus, viską pakepame maždaug 15 minučių.
  5. 4. Supilame pieną arba grietinę ir patroškiname dar maždaug 5 minutes.
  6. 5. Patiekiame su karštomis bulvėmis arba duona. Man asmeniškai skaniau su bulvėmis, o va vyrui labiau patinka duona. Tad Jūs irgi rinkitės pagal savo skonį!:) Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Maltos mėsos zrazai su grybais
(1)
Kreminė miško grybų sriuba
(3)