Kaimiški naminiai rūkyti lašiniai

2021-12-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kaimiški naminiai rūkyti lašiniai
Tikriausiai neįmanoma rasti lietuviškesnio valgio, nei rūkyti lašiniai. Jau vien jų vaizdas daugeliui sukelia apetitą: sniego baltumo riebalai, gražiai atrodanti rusva traški odelė, gardus rūkymo dūmelio aromatas, kvepiantis kadagiais. Svarbiausia iš visų požymių - lašiniai privalo būti gero vyro plaštakos storio arba, kaip liaudyje dažnai yra sakoma, - per 6 pirštus. Nei viena pasaulio valstybė savo mityboje nenaudoja tiek daug kiaulės lašinių, kaip mes. Nuo seniausių laikų lietuviai žinojo, kad lašiniai turi būti išrūkomi ne bet kaip, rezultatas priklausys nuo to, kokių medžių malkomis ir kiek laiko bus rūkoma, kokių gydomųjų augalų dūmais rūkyti yra užbaigiama. Tai ne tik gardus, bet ir tuo pačiu naudingas maistas. Jų biologinis aktyvumas yra 5 kartus aukštesnis nei jautienos riebalų arba sviesto. Mėginam ir gaminam! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašiniai
    • druska (10 procentų nuo mėsos svorio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia gerai atvėsusius lašinius iš visų pusių įtriname druska (10 procentų mėsos svorio).
  2. 2. Tada sudedame lašinius į indus ir dar kartą apibarstome druska. Lašiniai įsisūrėją per maždaug 2-3 savaites. Per tą laiką juos būtinai dažnai pavartome, palaistome atsiradusiu sūrymu, kad vienodžiau įsisūrėtų ir nebūtų geltonų dėmių.
  3. Reklama
  4. 3. Įsisūrėjusius lašinius apvalome, apiplauname šiltu vandeniu, išdžioviname vėdinamoje patalpoje ir tik paskui išrūkome. Lašiniams išrūkti užteks 2 savaičių.
  5. 4. Rūkykloje lašinius sukabiname taip, kad mėsos tarpusavyje nesiliestų. Kuo daugiau mėsos sukabinta, tuo geriau ji išsirūkys. Pirmiausia paduodame šaltesnius dūmus, o po to galima ir karštesnius, bet svarbu, kad mėsa neužkaistų. Rūkome pastoviai - dieną naktį. Skanaujame!
  6. 5. Pastebėjimas: Aš gaminau pagal video receptą, kurį atradau youtube (prisegu jį žemiau) ir galiu pasakyti, kad viskas labai gerai pasiteisino, ateityje būtinai darysiu lygiai taip pat.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau lašinių receptų rasite: Lašinių receptai.


Rasita

2 savaites rukyti,nesamone
Atsakyti

Dalia

Tikrai, jūs teisi.

benas

Su tokiu receptu is tualeto neiseisim,nei kokioje temp rukyti, koks rukymas saltas ar karstas, kokia vidine mesos temperatura ir pan.....jokios naudingos informacijos
Atsakyti
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)
Orkaitėje kepta triušiena arba vištiena su daržovėmis
(1)
Stirnienos šašlykas
(5)
Aluje kepta kiaulienos sprandinė
(54)