smulkinti riešutai: 100 gramų (žemės, graikiški arba migdolai)
cukraus pudra arba saldi kakava: šiek tiek (papuošimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dubenyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei druską. Atskirai išplakame grietinėlę su 3-4 valgomaisiais šaukštais cukraus iki švelnių putų, bet svarbu neperplakame.
2. Tuomet dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi. Į kiaušinių plakinį įmaišome plaktą grietinėlę bei šiek tiek paplakame. Po truputį supilame likusį cukrų.
Reklama
3. Tada suberiame miltus, kakavą ir riešutus bei atsargiai išplakame. Tešlą sukrečiame į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo formą.
4. Po to kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-45 minutes arba, kol pyrago vidurys iškepa, patikrinus jį mediniu iešmeliu.
5. Paskui ištraukusios iš orkaitės, paliekame kepimo formoje atvėsti, o jau atvėsusį - apibarstome cukraus pudra ir/arba kakava. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau grietinėlės pyragų receptų rasite: Grietinėlės pyragai.