obuoliai: ~800 gramų (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių)
Rududu: 1 indelio (375 gramų)
Trupiniams:
miltai: 75 gramų
cukrus: 75 gramu (galima naudoti rudąjį)
avižiniai dribsniai: 50 gramų
cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
šaltas sviestas: 75 gramų
Recepto paruošimas
1. Biskvito gamyba: Pradžioje minkštą sviestą su cukrumi, vanile bei druska mikseriu plakite iki purumo - maždaug 3-5 minutes (kol apimtis padidėja 2 kartus).
2. Muškite po vieną kiaušinius bei kiekvieną paplakite 1 minutę.
Reklama
3. Tuoemet suberkite kepimo miltelius bei persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišykite iki vienalytės masės bei pastatykite į šalį, kol pjaustysite obuolius.
4. Obuolių sluoksnio gamyba: Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius bei supjaustykite plonomis riekelėmis.
5. Tada rududu pašildykite mikrobangėje, kad suminkštėtų, vienos minutės pilnai pakanka, aš rududu buvau išsiėmus iš vakaro.
6. Sumaišykite su obuoliais. Obuoliai turi apsivelti su karamele.
7. Trupinių gamyba: Suberkite į dubenį sausus produktus. Įtarkuokite sviestą. Pirštais greitai padarykite trupinukus.
8. Surinkimas: Į kepimo popieriumi išklotą formą pilkite tešlą, išlyginkite paviršių. Ant viršaus sudėkite obuolius. Padenkite paruoštais trupiniais.
9. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 - 60 minučių. Tikrinkite po 50 minučių šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno „Rududu“ bei obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą galite apibarstyti su cukraus pudra. Skanaukite!