1. Pradžioje kiaušinius su cukrumi bei druska plakite plaktuvu maždaug 3−5 minutes, kol masė gaunasi puri ir jos tūris padidėja.
2. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę bei supilkite išlydytą atvėsintą sviestą. Išmaišykite šaukštu.
3. Tuomet suberkite miltus bei kepimo miltelius, šaukštu išmaišykite, bet nepermaišykite.
4. Tada ant mėlynių užberkite šaukštelį miltų bei išmaišykite, kad visos apliptų miltais (taip uogos nenusės į tešlos dugną). Suberkite mėlynes į tešlą, pamaišykite.
5. Po to užpildykite tešla du trečdalius kiekvienos formelės. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje maždaug 20-25 minutes (arba kol viršus gražiai pagelsta). Skanaukite!
6. Autorės pastebėjimas: Keksiukai iškepė su itin skania karamelizuota plutele bei minkštu puriu vidumi!