Kepta skumbrė su daržovėmis

2019-01-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kepta skumbrė su daržovėmis

Ingredientai

    • skumbrės: 2
    • maži pomidorai: ~300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • citrinos: 1
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • balzamiko actas: šlakelio
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • salotų miksas: 1 didelės saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvį nuplauname, įpjauname keliose vietose įstrižai, pabarstome pagal savo skonį druska ir pipirais. Guldome žuvį į kepimo skardą.
  2. 2. Tada į skardą sudedame šiek tiek įskeltus česnakus, stambiais gabalais supjaustytus svogūną bei citriną, sudedame nuplautus pomidorus.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet daržoves apšlakstome balzamiko acto, o visą skardos turinį pašlakstome aliejumi. Dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame maždaug 15-20 minučių.
  5. 4. Galiausiai į lėkštes dedame salotų mišinio, guldome žuvį bei sudedame keptus pomidorus. Apšlakstome kepimo metu susidariusiu padažu. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.
Strimelių file su grietinės padažu
(1)
Kepta menkė pomidorų padaže, ruošta keptuvėje
(1)