1. Iš pradžių bulves nulupkite bei supjaustykite lazdelėmis. Du litrus šilto (40-50 laipsnių) vandens sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Bulves nuplaukite po šaltus vandeniu bei berkite į vandenį su cukrumi. Permaišiusios palikite maždaug 60 minučių pamirkti.
2. Po to išmirkusias bulvytės nusausinkite kiaurasamtyje bei ant popierinio rankšluosčio. Meskite į gerai įkaitintą augalinį aliejų bei kepkite iki norimo traškumo maždaug 5-10 minučių. Galima kepti ir orkaitėje, sudėjus į kepimo skardą ir apliejus aliejumi (~180 laipsnių temperatūroje).
3. Iškeptas bulvytės perkelkite ant popierinio rankšluosčio bei pabarstykite smulkia druska.
4. Tuomet žuvį susmulkinkite norimais gabalėliais.
5. Tešlai sumaišykite alų su miltais, druska, pipirais ir česnakais. Tešlai duokite maždaug pusvalandį pastovėti iki kepimo.
6. Tešlai pastovėjus, žuvį nusausinkite vienkartiniu rankšluosčiu, pavoliokite miltuose, tada tešloje bei kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps auksinė maždaug 10 minučių.
7. Pagardas: Viską tarpusavyje sumaišykite bei patiekite prie žuvies ir bulvyčių. Jis čia labai labai tinka.
Rita
Atsakyti