Kepti suši suktinukai su lašiša ir avokadais

2024-11-20 Autorius justina.paliusyte

Kepti suši suktinukai su lašiša ir avokadais
Kepti suši suktinukai – išskirtinis sušių interpretacijos variantas, derinantis tradicinius ingredientus ir netikėtus akcentus. Ryžių ir jūros dumblių lapų pagrindas suteikia autentišką skonį, o šviežių daržovių – morkų, agurko ir avokado – derinys prideda lengvumo ir gaivos. Lašišos gabaliukai papildo patiekalą subtiliu skoniu, kurį dar labiau išryškina aštrus sriracha padažas.

Suktinukai tampa ne tik skaniais, bet ir tekstūriškai įdomiais, kai prieš patiekiant jie apvoliojami sezamų sėklose ir švelniai apkepami keptuvėje. Šis procesas priduoda aromatingą riešutų poskonį ir lengvai traškų paviršių, kuris kontrastuoja su minkštu įdaru.
Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško modernios ir kūrybiškos idėjos užkandžiams ar lengvam vakarienės patiekalui, sujungiančiam japoniškas tradicijas ir vakarietišką improvizaciją.

Ingredientai

    • Ryžių lapai suktinukams:  10 vnt.
    • Sūdyta lašiša: 100 g
    • Agurkai: 1 vnt. (nedidelis)
    • Morkos: 1 vnt. (nedidelės)
    • Avokadai: 0,5 vnt. 
    • Ryžiai sušiams: 100 g
    • Sušių actas: 1 valg. š.
    • Sezamo sėklos: suktinukams apvolioti
    • Aliejus: kepimui
    • Sriracha padažas: pagal skonį
    • Sojos padažas: patiekimui
    • Jūros dumblių užkandis: 1 pakuotė (pakuotėje būna 10 vnt supjaustyti porcijomis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžius nuplauti, užpilti 250 ml vandens ir pagal instrukciją išsivirti.
  2. 2. Morką ir agurką supjaustyti planais šiaudeliais, lašišą - gabaliukais, avokadą išilgai riekelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Padažui apskrudinti žiupsnelį sezamo sėklų ir supilti į soją.
  5. 4. Kai ryžiai išvirs įpilti šaukštą sušių acto ir palikti atvėsti.
  6. 5. Ryžių lapą trumpam įmerkti į šaltą vandenį ir ištraukus ant lygaus paviršiaus pasidėti.
  7. 6. Ant drėgno ryžių lapo dėti jūros dumblių lapelį, ant jo šaukštą ryžių, lašišą, avokadą, agurko bei morkos šiaudelių, apšlakstyti sriracha padažu ir suvynioti.
  8. 7. Kai visi suktinukai paruošti, apvolioti gausiai sezamų sėklomis.
  9. 8. Apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol įgaus gražią rusvą spalvą.
  10. 9. Patiekti su sojos padažu.
Kepti suši suktinukai su lašiša ir avokadais
Receptų autorė justina.paliusyte
Grikių dubenėlis su lašiša
(1)