Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša

2024-11-18 Autorius justina.paliusyte

Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša - tai puiki užtepėlė, derinanti subtilius skonius. Minkšti ir karamelizuoti svogūnai, lengvai sūdyta lašiša, švelnūs kiaušiniai ir alyvuogės puikiai dera tarpusavyje, sukurdami pikantišką, šiek tiek salsvą skonį. Kiaušinių ir rūkytos lašišos užtepėlė tepama ant šviežiai paskrudintos duonos riekelių, suteikiant papildomo traškumo. Papuošimas lašišos gabalėliu ir šviežiais krapais ne tik praturtina skonį, bet ir vizualiai išryškina patiekalą. Šis užkandis idealiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek jaukiems pusryčiams ar vakarienei su šeima.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus pasirinkimas šventiniam stalui, puikiai tik šv. Kalėdoms ar pasitinkant Naujuosius metus. Nemėgstate alyvuogių? Praleiskite jas. Vietoj jų galima įmaišyti smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių. Užtepėlę patiekite su savo mėgstamiausia duona ir trapučiais. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai:  3 vnt. (virti)
    • Juodosios alyvuogės: 6 vnt. 
    • Šaltai rūkyta lašiša: 100 g (~ 70 g užtepėlei ir 30 g papuošimui)
    • Majonezas: 2 valg. š.
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt.
    • Vanduo: 3 valg. š.
    • Aliejus: 1 valg. š.
    • Rudasis cukrus: 1 arb. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Pipirai: pagal skonį
    • Juoda duona su saulėgrąžomis: patiekti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir berti į įkaitintą keptuvę su truputėliu aliejaus. Pakepinti kol suminkštės.
  2. 2. Tuomet ant svogūnų supilti vandenį ir patroškinti apie 5 min vis pamaišant. Jeigu vanduo išgaruotų greičiau, įpilti dar šaukštą.
  3. Reklama
  4. 3. Prie svogūnų suberti druską, pipirus, cukrų ir pakepti dar 5 min. Tuomet palikti atvėsti.
  5. 4. Virtus kiaušinius sutarkuoti burokine tarka, alyvuoges supjaustyti labai smulkiai, lašišą susmulkinti.
  6. 5. Duonos riekeles paskrudinti.
  7. 6. Į dubenį su kiaušiniais sudėti atvėsusius svogūnus, suberti alyvuoges ir viską sumaišyti su majonezu. Pagardinti druska ir pipirais.
  8. 7. Užtepėlę tepti ant duonos, pagardinti papildomu gabalėliu lašišos ir truputėliu smulkintų krapų.
Receptų autorė justina.paliusyte
Grikių dubenėlis su lašiša
(1)