Klasikinis HOTDOG dešrainis | Receptas

2021-02-03 Autorius WorldRecipes.lt

Klasikinis HOTDOG dešrainis | Receptas
Tokios bandelės su dešrelių įdaru atsirado dar labai Niujorke per beisbolo komandos "Giants" rungtynes. Netikėtai labai atvėsęs oras visiškai nepelningai prekiavusį ledais Harry Stivensą privertė įnešti į savo meniu žiūrovams ką nors naujo ir karšto. Išradingas vyras tada pasirinko bandeles ir karštame vandenyje pašildytas dešreles, kurias sugalvojo reklamuoti šitaip: "Pirkite karštus taksus!" Dėl to, kad dešrelės vietiniu slengu būdavo būtent šitaip vadinamos (dachshund). Kitą dieną viename populiariame laikraštyje pasirodė juokinga karikatūra su bandelėje tupinčiu taksu. Dėl tos priežasties, kad šuns pavadinimas karikatūristui buvo per daug sudėtingas, jis užrašė tiesiog "Hot Dog" (lietuviškai "karštas šuo"). Karikatūra turėjo nerealiai didelį pasisekimą - taip, kaip ir naujasis dešrainis, iškart taikliai pavadintas. Nuo tos dienos jis pradėjo populiarėti visoje Amerikoje, o po to ir pasaulyje. Šį kartą parodysiu kaip namų sąlygomis pagaminti itin skanius.

Mūsų šeimai dar labai skanu šalia hot dogų patiekti orkaitėje keptų bulvyčių fri. Rekomenduoju tai daryti ir Jums, jeigu norisi sotesnio varianto. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pailgų dešrainių bandelių: 8 (įprastai gaminu pagal namini receptą, bet tinka ir pirktinės)
    • pieniškų dešrelių: 8 (tinka ir rūkytos)
    • aitriųjų paprikų padažo: 5 šaukštų (arba pomidorų padažo)
    • svogūnų: 2 (man labiausiai patinka raudonasis)
    • fermentinio sūrio: 100 gramų (nėra būtina)
    • agurkų: pagal skonį (labai tinka rauginti agurkai)
    • pomidorai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dešrainių bandeles įpjauname, apatinėmis pusėmis sudedame ant kepimo skardos.
  2. 2. Tada svogūnus supjaustome kuo plonesnėmis plunksnelėmis arba tiesiog smulkiai sukapojame.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kiekvieną dešrainių bandelės pagrindą aptepame aitriųjų paprikų padažu (arba mėgstamu pomidorų padažu) ir uždedame po kelias svogūnų plunksneles.
  5. 4. Pasirinktas dešreles (pieniškas arba rūkytas) perpjauname išilgai ir uždedame ant apatinių bandelių pusių neperpjautu šonu žemyn. Pridedame agurkų ir pomidorų.
  6. 5. Po to gausiai užberiame sutarkuotu sūriu (jeigu jį naudosite, nes galite gaminti ir be jo).
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių arba kol ima lydytis sūris.
  8. 7. Pasiruošiame dideles popierines servetėles, ir dešrainius tuojau pat patiekiame. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau dešrainių receptų rasite: Dešrainiai.
Avokadų ir kiaušinių užkandis
(4)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)