Kondensuoto pieno keksas | Receptas

2018-03-27 Autorius Viktorija - Viktorijos virtuvė

Kondensuoto pieno keksas | Receptas

Ingredientai

    • 4 kiaušinių
    • 200g tirpinto sviesto
    • 200g miltų
    • 1a.š. kepimo miltelių
    • 16g vanilinio cukraus
    • 1skard. kondensuoto pieno
    • 1 kiaušinio baltymo
    • 50g miltelinio cukraus
    • Pusės nedidelės citrinos sulčių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą sumaušome su cukrumi ir kondensuotu pienu.
  2. 2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame ir suberiame į kondensuoto pieno masę. Gerai išmaišome. Įmušame kiaušinius ir maišome kol masė pasidaro vientisa.
  3. 3. Kepimo formą ištepame riebalais, supilame tešlą ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 45min.
  4. 4. Glaistui suplakame baltymą, miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Užpilame ant kekso. Skanaujame!
Paprastas keksas
(28)
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)