Konservuoti svogūnai

2023-08-26 Autorius Dan Sukker

Konservuoti svogūnai
Tokie svogūnai yra tikrai nerealūs. Didžiausias minusas, kad juos reikia palaikyti net savaitę, kol jie užsikonservuoja, tačiau rezultatas tikrai to vertas. Mes juos valgome prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų ir visada labai džiaugiamės, kad atradome šį receptą. Būtinai rekomenduoju išmėginti, tikrai nenusivilsite! 

Ingredientai

    • nedideli svogūnai: 1 kilogramo
    • česnakas: 2 galvučių
    • čiobrelio šakelės: 5-6
    • raudonos aitriosios paprikos: 1
    • obuolių sidras: 500 mililitrų
    • baltas 12% actas: 300 mililitrų
    • "Dansukker" cukrus "Panevėžio Plius": 500 gramų
    • cinamono lazdelės: 1
    • anyžiai: 1
    • baltųjų pipirų grūdeliai: 10
    • druska: 5 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus sudedame į verdantį vandenį.
  2. 2. Tada vandenį nupilame.
  3. Reklama
  4. 3. Nuplauname svogūnus šaltu vandeniu ir nulupame.
  5. 4. Nulupame ir skiltelėmis supjaustome česnakų galvutes.
  6. 5. Aitriąją papriką perpjauname pusiau, išimame sėklas ir smulkiai supjaustome.
  7. 6. Į puodą supilame sidrą, actą, cukrų ir prieskonius bei užviriname mišinį. Nugriebiame putas.
  8. 7. Į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dedame svogūnus, česnakus, čiobrelius ir aitriąją papriką.
  9. 8. Ant viršaus užpilame šiltą marinatą ir sandariai uždarome.
  10. 9. Prieš pateikdami laikome savaitę šaltai. Skanaus!