1. Iš pradžių medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį, kad paskui jie nesviltų.
2. Tuomet nuo lašišos filė nuimame odą bei supjaustome stambiais gabaliukais.
Reklama
3. Tada į dubenį įspaudžiame česnako skilteles, pusės citrinos sulčių, įtarkuojame geltonos citrinos žievelės dalį, beriame druską, pipirus, supilame aliejų bei išmaišome. Sudedame lašišos gabaliukus bei išmaišiusios dedame maždaug 60 minučių į šaldytuvą.
4. Po to lašišos gabaliukus mauname ant išmirkytų medinių iešmelių pakaitomis su citrinos griežinėliais (lašiša, citrina, lašiša, citrina...). Dedame į kepimo indą bei dedame į orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 10 minučių vis pavartydamos, kad lašiša tolygiai iškeptų.
5. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir/arba virtais ryžiais. Skanaujame!
6. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą lašišos vėrinukus kepiau kepiau orkaitėje, bet galima kepti ir grilyje ant grotelių.
7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.