Lengvas ir purus kalėdinis aguonų pyragas

2018-12-06 Autorius WorldRecipes.lt

Lengvas ir purus kalėdinis aguonų pyragas

Ingredientai

    • aguonos: 200 gramų
    • medus: 2 šaukštelių
    • tyras alyvuogių aliejus: 2 šaukštelių
    • obuoliai: 3 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 3
    • avižinių dribsnių miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas juodas šokoladas apibarstymui: ~100 gramų (90-100% kakavos)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • apelsino žievelė: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių aguonas nuplikome su verdančiu vandeniu (paskui vandens perteklių atsargiai nupilame) ir porą kartų permalame mėsmale, plakikliu arba kokteiline.
  2. 2. Tuomet obuolius sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sumaišome su maltomis aguonomis.
  3. Reklama
  4. 3. Po vieną dedame kiaušinių trynius bei juos gerai išsukame.
  5. 4. Tada pilame aguonų ir obuolių masę, avižinius miltus, kepimo miltelius, įtarkuojame apelsino žievelę. Gerai viską išmaišome.
  6. 5. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai įmaišome į tešlą.
  7. 6. Ištepame riebalais bei išklojame kepimo popieriumi kepimo skardą. Pilame tešlą bei kepame maždaug 50 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 7. Paskui pravėsusį pyragą apliejame šokoladu bei padedame pastovėti, kol atvės. Tuomet įdedame jį į šaldytuvą bei paliekame ten pastovėti mažiausiai tris valandas arba per visą naktį. Mėgaujamės!

Živilė

Trūksta saldumo. O kada ir kur dėti medų ir aliejų? Antrą kartą nekepsiu. Nevertas dėmesio
Atsakyti
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)
Pyragas "Rabarbarai pusnyse"
(4)