džiovinti pomidorai: kelių (aš pati naudojau 1 valgomąjį šaukštą saulėje džiovintų, kapotų pomidorų aliejuje)
aliejus (kepimui)
grietinė: poros valgomųjų šaukštų
druska, džiovinta malta raudoniji paprika, kario prieskoniai (arba indiškų prieskonių mišinys)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių lęšius išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Kai jau jie suminkštės, nupilame vandenį bei atidedame į šalį.
Reklama
3. Tuomet svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir pakepiname su šlakeliu aliejaus.
4. Po poros minučių sudedame mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir šiek tiek pakepiname.
5. Po to įpilame lašelį vandens, keptuvę uždengiame ir paliekame maždaug 5 minutes pasitroškinti.
6. Paskui sudedame susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, suberiame druską bei prieskonius, įdedame grietinės, vėl įpilame truputį vandens ir viską gerai išmaišome.
7. Dar patroškiname porą minučių.
8. Tuomet sudedame lęšius ir gerai išmaišome.
9. Galima patiekti karštą kaip patiekalą pietums arba šaltą kaip užkandį / mišrainę. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų patiekalų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.