Liežuvio ir ausų vyniotinis

2017-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Liežuvio ir ausų vyniotinis

Ingredientai

    • liežuvis: 700 gramų
    • ausys: 3 (didelės)
    • lauro lapai
    • kvapnieji pipirai
    • druska
    Taip pat reikės:
    • maistinė plėvelė
    • virvelė (vyniotinio surišimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia liežuvį bei ausis sudedame į puodą, užpilame vandeniu, dedame druskos, kvapniųjų pipirų ir verdame maždaug 90 minučių.
  2. 2. Tuomet išvirusį liežuvį nulupame. Jį apdedame ausimis bei standžiai susukame į vyniotinį, besukant formuojame vyniotinį, surišame virvele, kad beverdant neiširtų.
  3. 3. Taip padarytą vyniotinį dedame į puodą, pilame vandens dedame lauro lapų, pipirų bei pasūdyti, druskos reikia tiek, kad vanduo būtų pilnai sūrus. Verdame maždaug 60 minučių.
  4. 4. Išvirus, dar karštą paslegiame, bent 4-5 valandos, geriausia per visą naktį. Rekomenduojame patiekti ant riekelės juodos duonos, su mėgiamu majonezu. Skanaujame!
Liežuvio ir ausų vyniotinis
Liežuvio ir ausų vyniotinis