1. Pirmiausia susmulkiname svogūnus ir česnakus. Pakepiname. Susmulkiname kalafiorą ir pievagrybius. Tada į maltą mėsą įmušame kiaušinį, dedame prieskonius, pakepintas prieskonines daržoves bei susmulkintas daržoves. Viską gerai išminkome.
2. Tuomet sluoksniuotos tešlos lapelius iškočiojame į pailgą lakštą. Iš maltos mėsos suformuojame pailgą ritinį bei dedame į tešlos vidurį. Susukame vyniotinį. Sujungimo siūles patepame vandeniu, kad geriau suliptų.
Reklama
3. Iš likusios tešlos padarome papuošimus (jei yra noro), patepame gaminį kiaušinio plakiniu.
4. Po to įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros, įkaitus dedame vyniotinį bei kepame apie 15 minučių, paskui kaitrą sumažiname iki 125 laipsnių ir kepame dar apie 45 minutes.
5. Labai gardu valgyti su gaiviomis salotomis, pasirenkant medaus/garstyčių/sojos padažą (santykis 2 v.š. medaus/1 v.š. garstyčių/1 v.š. sojos). Skanaus!