Tinginių čeburekai iš vaflių

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Tinginių čeburekai iš vaflių
Jeigu spėjote pasiilgti nuostabaus čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, kartais labai tingite ilgai terliotis su tešla, tai štai jums puikus pasiūlymas - čeburekai pagaminti iš vaflių su faršu. Pasidaryti visai paprasta ir tikrai nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai. Kas ragavo, net nesuprato kur čia skirtumas.

Ingredientai

    • apvalūs vafliai: 1 pakelio (90 gramų)
    • maltas faršas: 500 gramų (kiaulienos ir jautienos)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • šviežios. petražolės: žiupsnelio (supjaustytų)
    • džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    Tešlai:
    • miltai: 400 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 300 mililitrų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną.
  2. smulkiai pjaustomas svogūnas
  3. 2. Į faršą sudedame svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  4. 3. Tuomet sumaišome visus ingredientus išvardintus tešlai (ją įprastai darau gan skystoką).
  5. 4. Tada imame vieną vaflio lakštą, dedame kupiną šaukštą faršo bei tolygiai paskirstome. Po to ant viršaus uždedame kitą vaflį. Supjaustome į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabaliukai).
  6. 5. Galiausiai kiekvieną gabaliuką apvoliojame tešloje bei kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Skanaujame!
  7. vafliai tinginių čeburekai su malta mėsa
  8. 6. Patarimas: Nepripilame per daug aliejaus į keptuvę, nes tada čeburėkai gausis riebūs.
  9. 7. Patarimas: Labai skanūs gaunasi ir su kalakutienos faršu - išbandykite ir šį variantą!

Birute

As darau su taleriais. Skanu 😉
Atsakyti

Čeburaška

Kaip gana skystokoje tešloje galima apvolioti čeburėkus🤔🤔🤔
Atsakyti

Agnė

Aš gaminu panašiai tik faršą tepu ant viso lakšto, o tada kitą ant viršaus ir kada pasidaro minkštesni vafliai panardina į tešlą ir į keptuvę. Beje į faršą kiaušinio nededu, o kad vidus čeburekai nebūtų sausas, maišant faršą įpilu truputį vandens. Tikrai skanu.
Atsakyti
Faršo ir sūrio štrudelis su lydytu sūreliu
(1)
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)
Maltos avienos šašlykas - kebabas
(2)