Mielinė tešla be kildinimo - Pyragėliai su dešrelėmis

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Mielinė tešla be kildinimo - Pyragėliai su dešrelėmis

Ingredientai

    • dešrelės: 10-12
    • pienas: 200 mililitrų (arba 100 mililitrų pieno bei 100 mililitrų vandens),
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 1 pakelio (7-11 gramų)
    • kambario temperatūros minkštas sviestas: 180-200 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: ~450-500 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildome iki kambario temperatūros, suberiame cukrų bei mieles. Išmaišome. Palaikome maždaug 15 minučių, kad mielės suputotų.
  2. 2. Tuomet dubenyje išmaišome miltus su druska, sudedame sviestą bei viską rankomis triname, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame mieles. Užminkome tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga bei minkšta. Paminkome tešlą apie 2–3 minutes bei pastatome pusvalandžiui į šaldytuvą.
  3. 3. Tada dešreles perpjauname per pusę bei dar per pusę išilgai. (Be abejo, galima pjaustyti, kaip norisi). Tešlą iškočiojame iki 3–4 milimetrų storio, supjaustome juostelėmis bei apsukame jomis dešreles. Kraštus užspaudžiame. Aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai paruduoja. Skanaujame!
  4. 4. Pastebėjimas: Tai lengviausiai padaroma, pati minkščiausia bei puriausia iki šiol gaminta mielinė tešla. Ir - TAIP, jos visiškai nereikia kildinti! Galima kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų arba nesaldžių pyragų pagrindui.
Baklažanų lazanija su varške
(1)
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
(1)
Vyšnios žiemai
(1)
Kibinai pagal Šuliją
(35)
Brokolių ir šoninės apkepas
(3)
Kaip sunokinti avokadą arba kaip greitai sunokinti avokadus?
(3)