pienas: 200 mililitrų (arba 100 mililitrų pieno bei 100 mililitrų vandens),
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
sausos mielės: 1 pakelio (7-11 gramų)
kambario temperatūros minkštas sviestas: 180-200 gramų
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
miltai: ~450-500 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildome iki kambario temperatūros, suberiame cukrų bei mieles. Išmaišome. Palaikome maždaug 15 minučių, kad mielės suputotų.
2. Tuomet dubenyje išmaišome miltus su druska, sudedame sviestą bei viską rankomis triname, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame mieles. Užminkome tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga bei minkšta. Paminkome tešlą apie 2–3 minutes bei pastatome pusvalandžiui į šaldytuvą.
Reklama
3. Tada dešreles perpjauname per pusę bei dar per pusę išilgai. (Be abejo, galima pjaustyti, kaip norisi). Tešlą iškočiojame iki 3–4 milimetrų storio, supjaustome juostelėmis bei apsukame jomis dešreles. Kraštus užspaudžiame. Aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai paruduoja. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Tai lengviausiai padaroma, pati minkščiausia bei puriausia iki šiol gaminta mielinė tešla. Ir - TAIP, jos visiškai nereikia kildinti! Galima kepti bandeles su įdarais, be įdaro, naudoti picų arba nesaldžių pyragų pagrindui.