Mielinis obuolių pyragas

2019-02-16 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinis obuolių pyragas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 225 gramų (~2,5 stiklinės)
    • šviežios mielės: 20 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 60 gramų
    • kiaušinių tryniai: 2
    • cukrus: 100 gramų (+ 1 arbatinio šaukštelio)
    • pienas: 125 mililitrų
    Įdarui:
    • obuoliai: 2
    • razinos: poros saujų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 3 šaukštų
    Viršaus papuošimui:
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: poros saujų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną pašildykite iki 35 laipsnių temperatūros, berkite vieną arbatinį šaukštelį cukraus bei sudėkite mieles, išmaišykite. Suberkite pusę miltų, tešlą išmaišykite, dubenį uždenkite bei palikite maždaug 10-15 minučių pakilti.
  2. 2. Tuomet sviestą, kiaušinių trynius bei cukrų dėkite į atskirą dubenį ir viską suminkykite iki vientisos masės. Šią tyrelę pilkite ant iškilusių mielių, suberkite likusius miltus bei viską suminkykite. Minkykite maždaug 10 minučių, kol tešla sustandės, po to dėkite ją į dubenį, apklokite virtuviniu rankšluosčiu bei padėkite šiltai maždaug 1-2 valandoms pakilti.
  3. Reklama
  4. 3. Įdaras: Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę, pjaukite pusiau bei išimkite sėklalizdžius. Skilteles supjaustykite plonomis riekelėmis bei dėkite į dubenį. Ant obuolių suberkite cukrų bei cinamoną ir atsargiai išmaišykite.
  5. 4. Tada pakilusią tešlą plonai iškočiokite, suformuodamos pailgą blyną. Paskui tešlos viduryje išilgai išdėliokite obuolių skilteles, suberkite razinas. Būtų gerai, kad įdaro plotis būtų maždaug 10 centimetrų. Likusius laisvus tešlos kraštus įpjaukite (nors rašau įpjaukite, bet man pačiai patogiau tą viską atlikti tiesiog sukarpant tešlą virtuvinėmis žirklėmis) įstrižai ir įdarą apklokite kryžiuodamos tešlos juosteles.
  6. 5. Tuomet pyragą atsargiasi perkelkite į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi, aptepkite išplaktu kiaušiniu bei apibarstykite pora saujų cukraus. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Jeigu pyragas ima grėsmingai ruduoti, galite apdengti folija bei dar pakepti. Lepinamės!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.